Share
Ministery of Correction, Tibilisi

Ministery of Correction, Tibilisi

Project details

Following the victory in an international competition, the project concerns the expansion of the headquarters of the Ministry of Correction in Georgia. The original call required a new entrance and expansion with new offices, meeting rooms, etc .... in addition to the design of the square. During the executive design phase following the competition, we were also asked to link existing offices with a closed passage that runs through the square. The project idea was to propose a completely transparent and homogeneous ground floor with the square, defined from bare concrete as the only material in addition to the glass, and to overcome this first level with a solid box in dark gray aluminum (as the facade existing). The square follows this same concept, configured as a large concrete slab, whit existing trees or replanting. The performance level from the point of view of energy was based on maximum efficiency following the higer international standards .