Share
Sportcenter, Sozzago

Sportcenter, Sozzago

Project details

In this small sports center for people with disabilities we tried to establish a relationship between the volume of the tensile structure and building services. We have therefore designed an oriented element and ranked as the tensile structure, positioned right in front of it in order to make explicit the relationship between the two volumes. A band of about 2.5 mt deliberately separates the two bodies. And 'this a relationship end, almost a garden, which overlooks both the blocking of services through large windows, both the tensile structure whose lower sash can be opened completely in summer. Having to relate with a lightweight, ephemeral, and curved like the tensotruttura, the body of the services is opposite a solid and elegant box. The external walls are made of concrete blocks visible face of the moldings made by creating falling with the aim of emphasizing the horizontality of the building. It 'just that horizontality that connects the building with the surrounding area, characterized by the lack of hills and flat horizon of the surrounding fields. If the concrete blocks represent the "full", ie the solid and monolithic character of the building, the larch wood characterize the "gaps" (as the entrance to the building and the lateral heads).